Departamentul de Educație Medicală SCOME (Standing Committee on Medical Education) este locul în care profesionalismul se îmbină cu pasiunea pentru medicină. Înglobând proiecte de anvergură, destinate atât viitorilor medici cât și viitorilor studenți, SCOME își dorește integrarea în societate a unor generații de oameni bine pregătiți și promovarea în rândul tinerilor a importanței unei educații medicale riguroase.
COORDONATORII DEPARTAMENTULUI
Paula-Veronica Pulbere
Coordonator
Ana-Maria Mihăilă
Coordonator Adjunct
Silviu-Petronel Coteț
Coordonator Adjunct
PROIECTELE DEPARTAMENTULUI
Simularea Concursului de Admitere
Proiectul are scopul de a-i ajuta pe viitorii studenți mediciniști în pregătirea primului lor “mare” examen. Se desfășoară în două ediții care necesită un efort combinat al nostru, dar și al celorlalte societăți aferente UMF Iași. Pentru majoritatea participanților, Simularea de Admitere reprezintă primul contact real cu Universitatea și de aceea încercăm să oferim o experiență cât mai realistă.
Simularea Concursului de Rezidențiat
Acest eveniment vine în ajutorul viitorilor candidați și le oferă posibilitatea de verificare a cunoștințelor pe care le-au dobândit în vederea susținerii Concursului de Rezidențiat. Se vor organiza 2 ediții în care voluntarii împreună cu cadrele didactice se vor asigura că simularea va fi cât mai asemănătoare cu examenul propriu-zis.
TransMed
Majoritatea dintre noi ne-am întrebat cum este viața de student la medicină în alt centru universitar. Ei bine, acest proiect are scopul de a desluși misterul! Timp de o săptămână participanții (studenți din anii II-VI) vor lua parte la cursuri și la alte activități planificate pentru ei de către organizatori și voluntari. Alegerea centrului universitar se va face în funcție de punctajul obținut conform criteriilor de selecție publicate în prealabil.
Zilele Educației Medicale
Acest proiect vă oferă posibilitatea de a participa la numeroase workshop-uri și de a fi prezenți la numeroase conferințe. Temele abordate vor fi diverse; fiecare dintre noi va găsi activități în cadrul specialității despre care dorește să afle mai multe.
Tutore pentru noua generație
Fiecare dintre noi își amintește câte întrebări, nedumeriri și curiozități avea în primul an de facultate. Proiectul Tutore pentru noua generație își propune să vină în ajutorul studenților din anul I. Colegii din anii II-VI vor avea ocazia să îi îndrume pentru a trece mai ușor peste situațiile neprevăzute cu care bobocii se vor confrunta în primul an de facultate.
MedQuiz
Serile cu colegii sunt cu atât mai interesante când vă lansați în echipă într-o competiție de cunoștințe medicale generale. MedQuiz este prilejul perfect de a cunoaște oameni noi și de a vă testa informațiile auzite, din ultima bancă, la un curs la anatomie sau fiziologie.
Young Doctors of Romania
Inspirat din proiectul “Humans of New York”, inițiativa “Young Doctors of Romania” își propune la nivel național desfășurarea unor interviuri cu medici din variate specialități pentru a spori înțelegerea acestora și a contura responsabilitatea care vine odată cu titlul de “doctor”.
Limbajul semnelor
În cazul în care vă veți confrunta în cursul carierei voastre de medici cu un pacient surdo-mut, departamentul SCOME vă propune un curs de 7 săptămâni în care vă puteți pune bazele comunicării non-verbale și a înțelegerii persoanelor cu această dizabilitate.
Sesiuni Științifice
Cu toții am avut la un moment dat un subiect care ne-a pasionat atât de tare încât am vrut să îl împărtășim cu toată lumea. Fie că este un caz interesant, un studiu sau o lucrare de sinteză, în cadrul Sesiunilor Științifice puteți să arătați colegilor descoperirile voastre. Lucrările vor fi jurizate de cadre didactice și premiate.