SCOPH angels here we go! Dacă sănătatea celor din jur este o problemă care te preocupă, dacă iubești oamenii și vrei să le îmbunătățești calitatea vieții, dacă dorești să le împărtășești din bagajul de cunoștințe dobândit în urma cursurilor de la UMF, atunci este șansa ta să faci o schimbare ca membru al Departamentului de Sănătate Publică SCOPH (Standing Committee on Public Health).

 

If you’re ready to be a SCOPHero, join us. We promise you won’t want to leave us!

 

 

Donează sânge, fii erou!

“Donează sânge, fii erou!” este proiectul care se adresează celor care își doresc să facă o faptă bună sau celor care sunt pur și simplu curioși să afle cum se desfășoară procesul de donare. Ne propunem să educăm publicul larg cu privire la beneficiile donării de sânge, să facem diferența și să umplem împreună stocurile Centrului de Transfuzii!

Hai în echipa Donează! Give your blood, save a life, be the hero!

 

Micii Sanitari

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să predai tu însuți noțiuni despre medicină unor elevi? Poți avea rolul unui adevărat profesor aplicând pentru unul dintre cele mai vechi proiecte SSMI: Micii Sanitari. Timp de câteva săptămâni studenții Faculății de Medicină devin adevărați formatori pentru elevii din clasele  a-II-a→a-IV-a. Lecțiile despre Corpul Uman, Prim Ajutor și Alimentație sănătoasă  predate într-o manieră nonformală sunt pe placul copiilor, care se întrec în întrebări și răspunsuri.

Te așteptăm să stai de cealaltă parte a catedrei!

 

TedMed

Ce se întâmplă cu elevii când școala se termină? TedMed – prima școală de vară pentru copiii claselor de gimnaziu organizată de SCOPH. Venind ca o continuare a proiectului Micii Sanitari, școala de vară își propune să le ofere elevilor zile însorite, pline de informații medicale care să le însenineze mințile, pline de jocuri și de voie bună. Tu ce faci vara asta?

 

Teddy Bear Hospital

Prin crearea unei experiențe pozitive a unei interacțiuni medicale, proiectul Teddy Bear Hospital, își dorește să îi ajute pe copiii preșcolari să-și depășească temerile și anxietatea pe care o pot avea față de personalul medical. În plus, acest proiect oferă oportunitatea studenților să-și dezvolte abilități cheie de comunicare și, astfel, să obțină o evoluție în conturarea unei relații  medic-pacient optime.

 

Smile-X

Voluntarii care iau parte în desfășurarea proiectului Smile-X au misiunea de a aduce zâmbete pe buzele copiilor internați la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Iași. Scopul său este ca prin acțiunile pe care le vom desfășura să oferim le oferim un tratament cu joacă, zâmbete și voie bună.

 

Mental Health

Bolile mentale sunt condițiile de sănătate care implică schimbări în gândire, afectare emoțională, problme de comportament sau o combinație a acestora. Bolile mentale sunt asociate cu stresul  sau probleme de funcționare în viața socială, muncă sau activități familiale. Prin proiectul Mental Health se urmărește creșterea nivelului de conștientizare a efectelor devastatoare pe care afectarea sănătății mentale le pot avea asupra comunității.

 

Staying Alive

Ai văzut vreodată un om căzut pe stradă și instinctul te-a îndemnat să acționezi, dar nu ai știut cum? Staying Alive este proiectul perfect pentru a evita o astfel de situație! Primul ajutor poate salva vieți dacă este efectuat corect, așa că vă stăm la dispoziție cu tot ce trebuie să știți în ceea ce privește acordarea unui BLS (Basic Life Support)!

Check, press, go! Save a life!

 

Road Safety

Exercițiu de imaginație: accident pe esplanada UMF, o mașină este răsturnată și patru victime au nevoie de ajutor. În jurul lor: ambulanțe, paramedici care aleargă încercând să salveze vieți și trecători care urmăresc atent, speriați de posibilitatea unui implicării directe într-un context asemănător. Road safety este proiectul care ne ajută să fim protagoniștii scenariului de salvare a unor vieți implicate în accident rutier!

Get involved! It’s your time to be on the stage!

 

Tobacco campaign

Cât de “cool” este fumatul pentru plămânii tăi și pentru prietenii nefumători care devin fumători pasivi când nu te lasă singur pe terasă? Tips and tricks despre cum să te lași de fumat, cum să ceri ajutor, cum să ajuți pe cineva care vrea să facă o schimbare găsești în proiectul Tobacco campaign.

Raise awareness, take the lead and make the difference! Let’s get involved!

 

Ziua Mondială a Diabetului

Got your sugar levels up and not only when you think of SCOPH?

Ziua Mondială a Diabetului este proiectul care își dorește să informeze, să ajute la prevenire și să ofere sfaturi despre această patologie atât de frecventă în rândul populației. Suntem aici să vă oferim un grup de sprijin și o oportunitate de a împărtăși experiențe.

You’re not alone, we’re all sugar babies here! Join the team!

 

Ziua Mondială a Antibioticelor

Ziua Mondială a Antibioticelor este proiectul care își propune informarea corectă și educarea publicului larg cu privire la administrarea de antibiotice. E bine să le luăm fără instrucțiuni? Ce înseamnă rezistența la antibiotice? Cum acționează ele? Pot apărea efecte secundare? Ce se întâmplă doctore?

Toate răspunsurile sunt în fișa de descriere a acestui proiect. Dacă ești pasionat de studiul Microbiologiei sau dacă doar vrei să îi ajuți pe cei din jur să fie corect informați, atunci acesta este proiectul pentru tine!

Join the team! Be the antibiotics resistance!

 

Ziua Mondială a Rinichiului

Glumele despre rinichi nu se demodează niciodată, dar pentru o bună funcționare a organismului trebuie să te asiguri că rinichii tăi sunt sănătoși. Pentru asta a fost creată “Ziua Mondială a Rinichiului”. Workshop-urile și Conferințele organizate despre anatomia, fiziologia și patologia acestui organ fac subiectul unei zile de neuitat.

 

World Restart a Heart Day

We are cute enough to stop your heart, but skilled enough to restart it, especially when it’s World restart a heart day.  Oameni instruiți și inimi săltărețe, workshop-uri de resuscitare cardio-pulmonară înglobate în voie bună și altruism. Toate acestea pot fi găsite în cadrul acestei zile de 16 octombrie. Activitățile desfășurate sunt dedicate oricărei categorii de vârstă, scopul fiind unul nobil: salvarea unor vieți.

 

5 minute pentru sănătate

Știm cât de aglomerat este programul unui medicinist și a oamenilor în ziua de azi, dar sănătatea este mai importantă decât toate.

Got 5 minutes?

Departamentul de Sănătate Publică vă propune un proiect care vine în ajutorul vostru cu tips and tricks pentru un stil de viață sănătos, echilibrat și un plus de energie în sesiune.

An apple a day keeps the doctor away! Hai și tu 5 minute să vorbim despre sănătate!

 

Health Under Control

What’s your blood pressure? Are you sweet enough? Prin proiectul Health Under Control încercăm să răspundem la aceste întrebări și să educăm populația să viziteze regulat medicul. Le oferim oamenilor un minim pachet de investigații, un curs de prim ajutor și alte surprize. De asemenea, copiii au ocazia să învețe noțiuni despre corpul uman și despre drepturile pe care le au în societate în sectoarele special pregătire pentru ei. Orășelul HUC are nevoie de voi!

 

Lift your skirt, save your life!

Prea mult timp de la ultimul Pap Test? Be aware down there.  “Lift your skirt, save your life!” își propune să informeze populația feminină cu privire la importanța  screening-ului pentru cancerul cervical, dar și să le susțină pe cele care se confruntă cu această problemă.

Girls support girls, but real men are feminists too.

 

Promenada inimilor

Does your heart skip a beat? You better know how your heart works. Mii de tensiometre, zeci de studenți la medicina implicați și dornici să ia tensiunea și pulsul la propriu și la figurat tuturor trecătorilor.