Departamentul de Educație Medicală SCOME (Standing Committee on Medical Education) este locul în care profesionalismul se îmbină cu pasiunea pentru medicină. Înglobând proiecte de anvergură, destinate atât viitorilor medici cât și viitorilor studenți, SCOME își dorește integrarea în societate a unor generații de oameni bine pregătiți și promovarea în rândul tinerilor a importanței unei educații medicale riguroase.

 

Simularea Concursului de Admitere

Proiectul are scopul de a-i ajuta pe viitorii studenți mediciniști în pregătirea primului lor “mare” examen. Se desfășoară în două ediții care necesită un efort combinat al nostru, dar și al celorlalte societăți aferente UMF Iași. Pentru majoritatea participanților, Simularea de Admitere reprezintă primul contact real cu Universitatea și de aceea încercăm să oferim o experiență cât mai realistă.

 

Simularea Concursului de Rezidențiat

Acest eveniment vine în ajutorul viitorilor candidați și le oferă posibilitatea de verificare a cunoștințelor pe care le-au dobândit în vederea susținerii Concursului  de Rezidențiat. Se vor organiza 2 ediții în care voluntarii împreună cu cadrele didactice se vor asigura că simularea va fi cât mai asemănătoare cu examenul propriu-zis.

 

TransMed

Majoritatea dintre noi ne-am întrebat cum este viața de student la medicină în alt centru universitar. Ei bine, acest proiect are scopul de a desluși misterul! Timp de o săptămână participanții (studenți din anii II-VI) vor lua parte la cursuri și la alte activități planificate pentru ei de către organizatori și voluntari. Alegerea centrului universitar se va face în funcție de punctajul obținut conform criteriilor de selecție publicate în prealabil.

 

Zilele Educației Medicale

Acest proiect vă oferă posibilitatea de a participa la numeroase workshop-uri și de a fi prezenți la numeroase conferințe. Temele abordate vor fi diverse; fiecare dintre noi va găsi activități în cadrul specialității despre care dorește să afle mai multe.

 

Workshopuri și Conferințe

În punctul în care dorința studentului de învăța se întâlnește cu plăcerea medicului de a-și împărtăși cunoștințele răsare un workshop sau o conferință. De la ecografie sau disecții de rinichi la tehnici de ultimă generație sau istoria medicinei, noi vă oferim șansa de a vă completa cunoștințele într-un mediu informal.

 

Târgul de oase și cărți

Pentru că spațiul de depozitare este limitat, dar numărul și grosimea cărților crește în fiecare an, SCOME vă vine în ajutor oferindu-vă șansa de a scăpa de materialele din anii precedenți și de a vă găsi cărțile necesare. În sfârșit îi puteți căuta o nouă casă scheletului Costel într-un mediu organizat.

 

Tutore pentru noua generație

Fiecare dintre noi își amintește câte întrebări, nedumeriri și curiozități avea în primul an de facultate. Proiectul Tutore pentru noua generație își propune să vină în ajutorul studenților din anul I. Colegii din anii II-VI vor avea ocazia să îi îndrume pentru a trece mai ușor peste situațiile neprevăzute cu care bobocii se vor confrunta în primul an de facultate.

 

MedQuiz

Serile cu colegii sunt cu atât mai interesante când vă lansați în echipă într-o competiție de cunoștințe medicale generale. MedQuiz este prilejul perfect de a cunoaște oameni noi și de a vă testa informațiile auzite, din ultima bancă, la un curs la anatomie sau fiziologie.

 

Young Doctors of Romania

Inspirat din proiectul “Humans of New York”, inițiativa “Young Doctors of Romania” își propune la nivel național desfășurarea unor interviuri cu medici din variate specialități pentru a spori înțelegerea acestora și a contura responsabilitatea care vine odată cu titlul de “doctor”.

 

Limbajul semnelor

În cazul în care vă veți confrunta în cursul carierei voastre de medici cu un pacient surdo-mut, departamentul SCOME vă propune un curs de 7 săptămâni în care vă puteți pune bazele comunicării non-verbale și a înțelegerii persoanelor cu această dizabilitate.

 

Sesiuni Științifice

Cu toții am avut la un moment dat un subiect care ne-a pasionat atât de tare încât am vrut să îl împărtășim cu toată lumea. Fie că este un caz interesant, un studiu sau o lucrare de sinteză, în cadrul Sesiunilor Științifice puteți să arătați colegilor descoperirile voastre. Lucrările vor fi jurizate de cadre didactice și premiate.