SCORP (Standing Committee on Human Rights & Peace) este un departament ce cuprinde studenții care se străduiesc să creeze o lume cu oportunități egale pentru toți, care cred în solidaritate interculturală și internațională. Credem în responsabilitatea și capacitatea tuturor de a contribui la consolidarea acestei lumi, deoarece drepturile omului pot exista doar atunci când toți pot beneficia de ele.

Scopul nostru  este de a motiva studenții la medicină și de a crea un cadru organizat pentru cei care vor să promoveze activ și să protejeze drepturile omului și pacea, de a își iniția membrii în diferite forme de acțiune umanitară prin capacity building, proiecte cu oportunități în domeniu și cooperare cu organizații externe.

 

Orphanage Initiative Romania (vizite la centrul de la Bogdănești)

Orphanage Initiative Romania (vizite la centrul de la Bogdănești) este unul din cele mai de succes proiecte ale SSMI-ului, în parteneriat cu un centru de copii, pe care îi ajutăm și susținem, îi vizităm cu cadouri (dar și în scop educativ) sau îi aducem în Iași, unde organizăm activități și evenimente caritabile pentru ei. E imposibil să nu îi îndrăgiți, mai ales când pregătesc cele mai adorabile serbări pentru noi sau când îi veți vedea bucurându-se de cadourile primite.

 

Cutia cu zâmbete

Cutia cu zâmbete are loc în săptămânile dinainte de Crăciun, când strângem cadouri pentru copiii de la Bogănești până se umple sediul.

 

Balul iernii

Balul Iernii este cel mai mare eveniment caritabil anual organizat de SSMI, donațiile mergând spre centrul de copii de la Bogdănești.

 

Cu drag bunicilor

Cu drag bunicilor: colaborăm cu un centru unde voluntarii noștri fac vizite și petrec câteva ore alături de bătrâni, organizând activități pentru ei și împărțind un moment de fericire, dar învățând în același timp și cum să ia anamneza sau să se adapteze la patologiile specifice vârstei a treia.

 

Let’s get to know the Human Rights

Cunoașterea și respectarea drepturilor omului începe de la cei mai mici, așa că voluntarii noștri merg în licee și școli generale, unde participă la discuții cu elevii. Se transformă pentru o oră în apărătorii drepturilor omului și îi învață și pe copii să li se alăture într-un mod cât mai interactiv și distractiv. Un alt proiect pe același principiu este Human trafficking awareness, unde discuțiile sunt doar pe subiectul traficului de carne vie.

 

GoSCORP

Dacă practica de vară într-o țară exotică sună tentant, atunci te așteptăm să participi! E vorba de exchange-uri internaționale, unde petreci o lună de vară în străinătate, participi la un program social fun și la practică în spital, activități și traininguri human rights-related. (Exemple de țări din ultimii ani: Iordania, Taiwan, Rwanda, Panama, India, Ghana)

 

Cercul de Bioetică

Cercul de Bioetică include seri de film cu teme bioetice sau medicale, la care avem și invitați speciali gata să discute cu voi despre ce ați vizionat sau chiar să modereze mini-debate-uri, în funcție de interesul publicului.

 

Sweet Peace

Scop: raising awareness și informare cu ocazia unei zile internaționale SCORP, într-un mod dulce: împărțind ciocolată cu un drept al omului atașat.

 

Traininguri pe teme SCORP-related (Human Rights 101, Medicina Dezastrelor, etc.)

 

Ziua Mondială a Drepturilor Omului

Ziua Mondială a Drepturilor Omului este cea mai importantă zi din an pentru departamentul SCORP, cu ocazia căreia se vor organiza campanii cu impact pentru un public cât mai larg. Acestea vor cuprinde activități de informare, standuri, ediții ale proiectelor locale, sau noi idei de impact ale voluntarilor.

 

Medicina dezastrelor

Pentru cei care vor să afle mai multe despre cum ar trebui manageriat un dezastru natural/ artificial, despre cum putem acționa noi, ca viitori medici și despre cum se intersectează sănătatea cu pacea și conflictul, vom organiza sesiuni de Disaster Medicine Preparedness și simulări de situații de criză.

 

Heart to Heart

Heart to Heart include ședințe de debate/discuții despre drepturile omului, teme semi-controversate, și raising awareness despre cum să ne îngrijim de our mental health, la care pot veni și invitați speciali.

 

Know Your Limits

Know Your Limits este un workshop despre cum să evităm burnout, păstrarea echilibrului între responsabilitate și relaxare.

 

Step up so others don’t get stepped on

Step up so others don’t get stepped on reprezintă o campanie  de informare și încurajarea atitudinii antibullying în școli, în facultate.