“Mens sana in corpore sano” – “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”

       Din acest citat a luat naștere și dorința noastră de a îmbina viața de student, unde învățatul ne acaparează pe zi ce trece, cu diverse activități sportive pentru un stil de viață plăcut și sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Deoarece dorim să îmbinăm doza de competiție și adrenalina fizică, nu doar cea mentală, ne-am gândit la câteva idei de proiecte care să poată fi abordate de oricine.

PROIECTE

Este binecunoscut în universitate “Campionatul de fotbal al UMF”, organizat de SSMI în parteneriat cu Catedra de Sport şi cu celelalte 3 asociaţii studenţeşti din universitate (Societatea Studenţilor Stomatologi, Societatea Studenţilor Farmacişti şi Asociaţia Studenţilor Bioingineri), care atrage în fiecare an numeroase echipe formate din studenţi, cadre didactice şi personal auxiliar, într-o competiţie care promovează fair-play-ul. Există de asemenea şi competiţiile de tenis, şah, baschet şi volei. Departamentul Sport păstrează strânsă legătură cu Poliţia Municipală Iaşi şi urmăreşte micşorarea consumului de droguri prin diferite programe sportive de stimulare în rândul studenţilor. De asemenea, proiectul Crosul Inimii este o tradiţie în SSMI şi invită ieşenii să alerge alături de studenţii la medicină pentru a promova împreună stilul de viaţă sănătos. Departamentul Sport îşi propune ca în viitorul apropiat să îşi extindă activitatea prin programe ce includ şi studenţi de la alte universităţi din Iaşi.

CROSUL INIMII

Departamentul Sport păstrează strânsă legătură cu Poliţia Municipală Iaşi şi urmăreşte micşorarea consumului de droguri prin diferite programe sportive de stimulare în rândul studenţilor. Astfel, proiectul Crosul Inimii este o tradiţie în SSMI şi invită ieşenii să alerge alături de studenţii la medicină pentru a promova împreună stilul de viaţă sănătos.

“When your legs are tired, run with your heart. “

CAMPIONATUL DE BASCHET

Pentru toti pasionatii de baschet, SSMI va invita sa participati la “Campionatul de Baschet” organizat alaturi de catedra de sport a universitatii . Stim ca in fiecare dintre voi exista cel putin o scanteie pentru un sport anume. Care sa fie sportul in care se vede munca in echipa daca nu baschetul ? O echipa de baschet se aseamana cu cele 5 degete de la o mana. Ai nevoie de toate 5 pentru a tine victoria in mainile tale !

CAMPIONATUL DE FOTBAL

Binecunoscuta traditie a universitatii, “Campionatul de fotbal al UMF”, organizat de SSMI în parteneriat cu Catedra de Sport şi cu celelalte 3 asociaţii studenţeşti din universitate (Societatea Studenţilor Stomatologi, Societatea Studenţilor Farmacişti şi Asociaţia Studenţilor Bioingineri), atrage în fiecare an numeroase echipe formate din studenţi, cadre didactice şi personal auxiliar, într-o competiţie care promovează fair-play-ul.

CAMPIONATUL DE HANDBALL

CAMPIONATUL DE ȘAH

CAMPIONATUL DE TENIS DE MASĂ

CAMPIONATUL DE TENIS DE CÂMP

CAMPIONATUL DE VOLEI

TREASURE HUNT

Vrei o evadare din rutina zilnică într-un mod inedit? Atunci acest proiect este alegerea perfectă. Spontaneitatea, eficacitatea, tenacitatea și micul gram de noroc sunt calitățile de care ai nevoie în căutarea “Comorii ascunse”, așa că te așteptăm împreună cu prietenii tăi să vă întreceți într-o cursă care cu siguranță va fi răsplatită pe merit!