SCORA- Standing Committee on Sexual & Reproductive Health including HIV/AIDS  reprezintă departamentul care include teme tabu, de interes cotidian precum concepția, contracepția, igiena, reproducerea. Astfel, SCORA introduce în subiect discuții despre sexualitate, abuz și violență, ridicând astfel probleme care se doresc a fi ascunse de cele mai multe ori.

 

Rămâi negativ

Sigur te-ai întrebat măcar o dată cum ar fi să interacționezi cu liceeni, dar cum ar fi să faci asta în contextul workshopurilor de educație sexuală? Rămâi negativ are scopul de a aduce în învățământul preuniversitar românesc ceea ce îi lipsește- ore în cadrul cărora elevilor să li se vorbească deschis despre concepție, contracepție sau boli cu transmitere sexuală. Dacă vrei să colaborezi cu licee și chiar școli gimnaziale și sa coordonezi o echipă mare de voluntari, te așteptam să fii coordonator al acestui proiect.

 

Wolrd Aids Day

SIDA este un subiect tabu în societatea românească, dar asta nu îl face să fie inexistent. Cum prevenția de HIV/SIDA este în centrul activităților din sfera SCORA, World AIDS Day este proiectul care promovează acest lucru și aduce in atenția celor din jur aspecte legate de boală, infectare sau tratament. Dacă ai idei cât mai creative în ceea ce privește activități pe care vrei să le realizezi în cadrul acestui proiect, îți place să abordezi subiecte tabu și să  interacționezi cu oamenii, World AIDS day este proiectul perfect pentru tine.

 

Sarcina la adolescente

Copiii din centrele de plasament sunt o parte importantă a societății și tocmai de aceea prin acest proiect ne propunem să ajungem și la ei, aducându-le informații despre concepție, viața sexuală, contracepție, boli și igienă. Do you think you can handle this challenge?

 

Movember

Chiar dacă ai crede că SCORA este un departament exclusiv dedicate femeilor, proiectul Movember este aici sa demonstreze contrariul. Cu scopul de aduce în prim-plan cancerul testicular, importanța analizelor periodice, a autopalpării și de a-i face pe cei din jurul nostru să vorbească mai mult despre acest subiect, Movember are nevoie de un coordonator care adoră să spargă barierele stereotipurilor și care să aibă idei cât mai originale de posibile activități.

 

Prima oră de ginecologie

Prima oră de ginecologie este un proiect SCORA care a devenit deja cunoscut și prin care ne propunem să aducem liceenilor informații despre viața sexuală, sexualitate, concepție și contracepție, într-un cadru prietenos și nonformal. Dacă ești fără inhibiții, implicat și dornic de a coordona o echipă numeroasă de voluntari, te așteptăm la interviu pentru poziția de coordonator al acestui proiect.

 

Women’s Health week

Istoria este puternic marcată de misoginism, violență și discriminare bazată pe gen, dar prezentul arată tot mai bine, secolul in care trăim fiind cel mai favorabil in privința egalității de gen. Women’s Health week își propune sa deschidă discuții despre problemele femeilor, ale mamelor, despre sănătatea menatală (pe care tindem să o neglijăm), accesul la avorturi sigure, despre discriminare și violență, dar, mai presus de toate, despre soluții și măsuri pe care le putem lua pentru a educa generațiile viitoare de medici în spiritul egalității de gen. Aplică pentru poziția de coordonator de proiect și începe sa te gândești la ce vrei sa pui în aplicare în cadrul activității.

 

Pride week

România a dovedit, de-a lungul timpului, că nu este o țară chiar prietenoasă față de comunitatea LGBTQ+, dar noi suntem aici să inducem schimbări pozitive in gândirea colegilor și prietenilor noștri. Centrat pe educarea viitorilor medici, dar și pe discuții pe teme sensibile, Pride Week este proiectul cel mai nou și challenging pe care SCORA îl propune în acest an. Dacă ești dezinvolt, curajos și dornic de a schimba mentalități, haide să coordonezi acest proiect în cadrul căruia vrem să facem atât activități ce țin de educație, cât și unele ce țin de distracție.

 

Breast cancer awareness month

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer din Europa, iar România se numără printre țările cu cea mai mare incidența de cancer de sân din Uniunea Europeana. Tocmai de aceea avem nevoie de un coordonator implicat pentru a veni cu idei de activități ce pot fi puse în aplicare în cadrul acestui proiect care este aici pentru a promova metodele de autopalpare, dar și importanta screening-ului pentru cancer mamar.

 

Cervical cancer awareness month

Cancerul de Col uterin este al patrulea cel mai comun cancer prezent in rândul femeilor, dar din păcate nu prea auzim discuții despre aceasta boală, iar într-o vreme ca aceasta, în care eficacitatea vaccinurilor este pusă la îndoială, este de datoria noastră să ne ocupam de informare și educare. Bineînțeles că acest proiect are nevoie și de un coordonator implicat, așa ca abia așteptam sa vedem aplicația ta.

 

Sexual assault awareness month

“No means no” este motto-ul acestui proiect care vrea să ridice întrebări despre hărțuirea sexuală sau stradală, atât față de femei, cât și față de bărbați, să clarifice definițiile vagi și nesigure pe care colegii noștri le au despre hărțuire, consimțământ, spațiul personal și autonomie corporală. Dacă ai deja idei despre ce ai vrea să pui in aplicare în cadrul acestui proiect, așteptam aplicația ta pentru poziția de coordonator de proiect