Programul de Mentorat

Mentorii vor expune in formularul de inscriere aspectele pe care sunt dispusi sa le abordeze cu studentii mentorati: cu alte cuvinte, la ce sunt deschisi si in ce arii pot sa explice/ajute. Acele formulare vor fi supuse si unei selectii, ca intr-adevar mentorii sa isi merite titulatura.
Mentorul trebuie sa se intalneasca cu mentoratii sai si sa discute cu acestia lucrurile presante pentru ei: de la probleme de intelegere a unor notiuni din diferite materii, la surse bibliografice, modalitati de invatare, tips and tricks, pana la conceperea si scrierea lucrarilor pentru congrese, sau oportunitatile de voluntariat si implicarea in societatile ce le organizeaza. Aceste lucruri, si multe altele, pot face parte din oferta unui mentor, dar nici una nu este in mod specific obligatorie.

 

 • Mentoratii:
 • Isi vor putea clarifica nelamuririle legate de facultate, profesori, discipline, bibliografie, notiuni, time management, procesul scrierii unei cercetari si multe altele, in functie de ofertele mentorilor.
 • De asemenea, studentii mentorati au posibilitatea de a-si alege mentorii in functie de ofertele acestora privitoare la subiectele de discutie
 • Sunt necesare o cooperare activa la intalniri si totodata, respectul pentru mentori si pentru indrumarile impartasite de acestia.
 • Ulterior, mentoratii vor putea evalua mentorii si programul in sine si oferi sugestii pentru imbunatatirea experientei
 • Au astfel posibilitatea de a crea echipe de lucru si de studiu cu oameni la fel de interesati, sau chiar echipe de cercetare pentru lucrari de congrese sau publicatii.

 

 • Programul ofera pentru mentori:
 • flexibilitatea stabilirii comunicarii si intalnirilor cu studentii mentorati; Se pot organiza 2 intalniri lunare obligatorii in sala APSS oricand aceasta este libera, iar orice alte intalniri pot fi consemnate intr-un formular de feedback; Incurajam comunicarea de orice fel intre parteneri
 • traininguri/seminarii tinute de unii dintre cei mai indragiti profesori de la noi, ei insisi adevarati mentori, ce vor descrie metode de invatare si intelegere a diferitelor aspecte prezentate, eventual noi descoperiri si directii in domeniile respective si cele mai utile metode si surse de documentare – Prof. Tarcoveanu, Conf dr. Iliescu, Conf Petreus Tudor, s.a.
 • posibilitatea de a oferi mentoratilor ajutor doar in acele lucruri de care ei insisi sunt mai siguri – in functie de acest lucru vor fi alesi de catre mentorati ca mentori – cu alte cuvinte, nu este necesar ca un mentor sa fie o enciclopedie ambulanta.
 • sansa de a revizui aspecte din materiile deja parcurse in anii precedenti, ce va ajuta consolidarea cunostintelor in timp.
 • sansa de a-i ajuta pe cei ce vin dupa noi sa nu faca greselile noastre sau sa fie afectati in sensul negativ de schimbarile frecvente ce se produc in sistem, ce ii pot lasa confuzi si pot afecta standardele academice sau educationale. Avand in vedere colegialitatea care trebuie sa ne caracterizeze in anii de practica medicala ce vor urma, consideram important sa ne ajutam, sa ne sustinem reciproc si sa ne asiguram ca mentinem standarde inalte in domeniile noastre.
 • posibilitatea de a crea echipe de lucru pentru diferite lucrari de congrese, conduse de catre mentor, in care echipa creeaza cercetare originala, intr-un mod concret si practic, cu sprijinilor si al unor mentori academici.
 • sansa de a dezvolta idei si a face propuneri constructive referitoare la curricula, bibliografii sau alte materiale didactice, in ideea unui efort colectiv mai productiv.
 • mentionam ca programul este deschis sugestiilor voastre, poate creste si va poate ajuta in masura in care investiti macar un minim de interes si spirit antreprenorial, manate de dorinta de a contribui productiv la viitorul educatiei medicale. Nimic, in afara de intalnirile mentionate la primul punct, nu este absolut obligatoriu, desi totul este recomandat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *