Octombrie – luna internaţională de luptă împotriva cancerului de sân

O dată cu începerea anului universitar 2009-2010, Departamentul de Sănătatea Reproducerii şi SIDA a propus un amplu proiect ce s-a desfăşurat pe parcursul lunii octombrie. Luând în considerare că octombrie este luna internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, nu am rămas indiferenţi şi am elaborat un material informativ referitor la autopalpare (imagini şi explicaţii), cea mai la îndemână metodă de prevenţie. Ulterior, 6000 de pliante au fost împărţite în tot oraşul de către 40 de voluntari SSMI. Zonele pe care le-am abordat au fost: Bld.Ştefan cel Mare, Bld.Independenţei, Bld.Alexandru cel Bun, Tg.Cucu, Tătăraşi, Tudor, Moldova Mall, Copou, Păcurari, Gară.

Oana Neagu:
Astăzi a fost foarte frumos. Am fost felicitate de foarte multe doamne pentru ceea ce facem si majoritatea au fost încântate că aceste pliante explică cum se face corect autopalparea. Dar am întâlnit şi persoane, în special tinere, din păcate, care au spus că nu le interesează. Pe ansamblu a fost o acţiune ce se necesită repetată pentru a informa cât mai multe femei despre modalitatea corectă de autopalpare a sânilor.

 

Kis-Mihailescu Anca:
…dupa împărţirea pliantelor… am sesizat că foarte puţină lume conştientizează cu adevărat importanţa sănătăţii lor şi mai trist este că, cei mai mulţi, refuză să asculte informaţile ce le sunt oferite. În concluzie, cred că datoria noastră este să perseverăm şi poate că într-un viitor cât de cât apropiat vom obţine şi cooperarea celor pe care încercăm să-i ajutăm.
hpv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *