Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași sărbătorește, în perioada 7 – 9 decembrie 2016, 137 de ani de la înființare. Peste 30 de evenimente vor avea loc în aceste zile, la care sunt invitați să participe studenți, profesori dar și ieșenii interesați de tematicile conferințelor propuse.

Programul manifestărilor organizate în parteneriat cu Societatea Studenților Mediciniști este următorul:

 

Miercuri, 7 decembrie 2016

12.30 – 14.30  Conferința „Sarcina la facultate, o provocare?”sarcina-la-facultate-o-provocare

Deseori sarcina poate fi privită ca un obstacol pentru pregătirea noastră medicală.
Împreună cu doamna Dr. Nour Ciuhodaru Mădălina și doamna Psiholog Ioana Monica Ciolan ne propunem să discutăm despre elementele clinice de diagnostic ale sarcinii, cât și despre implicațiile psihologice ale rolului de viitoare mamă.

 

 

 

14.00 – 16.00 Conferința de orientare post-universitară conferinta-de-orientare-post-universitara

 

 

Întâlnire între studenţi şi rezidenţi, în care va fi prezentat drumul ce trebuie parcurs după absolvire, oportunităţile pe care le are un tânăr medic şi cum ne alegem specializarea la rezidenţiat.

 

 

 

 

16.00 – 18.00 Târgul Oportunităţilor De Cercetaretargul-oportunitatilorde-cercetare

 

Conferinţă susţinută de profesori universitari, la care vor fi prezentate activităţile de cercetare desfăşurate în universitate şi modul în care pot fi implicaţi studenţii.

 

 

 

 

 

17.00 – 19.00 Cercul de bioeticăcerc-de-bioetica

 

Cercul de bioetica va asteapta la o noua sedinta în amfiteatrul Rectorat. Întrucât pe 10 decembrie este Ziua Internationala a Drepturilor Omului, am ales un film cu o tematica adecvata , și anume “The Stoning of Soraya M.”.

 

 

 

 

 

Joi, 8 decembrie 2016

 

9:00 – 11:00 WS „The balance in managing stress: a ws/guide for medical students”the-balance-in-managing-stress

 

Un suport pentru a ajuta studenţii să se descurce cu stresul din sesiune, dar, mai ales, pentru a-i ajuta pe aceştia să comunice cu pacienţii lor atunci când intră în clinică. Ce faci atunci când stresul pacientului devine şi stresul tău? Este stresul molipsitor? Oare putem noi să-i ajutăm să scape de stress?

 

 

 

11:00 – 13:00 Concursul MedChallengemedchallenge

 

Participanţii vor avea de rezolvat 3 cazuri clinice din domenii diferite, în urma cărora se va face un clasament, iar câştigătorii vor fi premiaţi.

 

 

 

 

10:00 – 12:00 WS „Violenta din umbră”violenta-din-umbre

 

Vom discuta cu studenții și vom expune problema pacienților ce suferă de abuzuri în familie, încercând să învățăm cum îi putem aborda și să găsim o soluție pentru ajutorarea acestora.

 

 

 

 

13:00 – 15:00 Atelier Antistresatelier-antistres

Considerăm că acest atelier prezintă o importanţă deosebită întrucât va ajuta atât studenţii medicinişti ce vor participa la această activitate, cât şi pacienţii internaţi la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi. Atelierul în sine se va baza pe principiul inovativ de relaxare prin colorare. În ultima perioadă a luat amploare tehnica de terapie utilizând cărţile zen de colorat pentru adulţi, iar dacă tot colorăm, putem şi să ajutăm. Încă există numeroase secţii albe şi triste în spitalul pentru copii, motiv pentru care ne dorim să găsim soluţii pentru a înviora puţin aspectul acestora. Este dovedit faptul că starea de spirit a pacientului influenţează foarte mult procesul de vindecare al acestuia, iar în cazul copiilor, acest aspect este cu atât mai important. Scopul final al acestei activităţi este ca studenţii să se relaxeze şi să se deconecteze în timp ce muncesc pentru a crea o bucurie celor mici.

 

 

13:30 – 15:30 WS „Radioterapia în cancerul mamar”radioterapia-in-cancerul-mamar

Cu ocazia zilelor UMF, departamentul SCORA, din cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti, organizează joi, 8 decembrie, workshopul “Radioterapia în cancerul mamar”, organizat cu sprijinul doamnei asist. univ. dr. Munteanu Anca, şef secţie Radioterapie. În cadrul workshopului vă veţi putea familiariza cu procesul de realizare a unui plan de tratament ( simulator CT, dozimetrie) a unui bolnav diagnosticat cu cancer mamar. De asemenea, veţi putea discuta un caz clinic de patologie oncologică.

 

 

15.30 – 17.30 Conferința „Hospital Management”hospital-management

Conferința “Hospital Management” organizată de către Societatea Studenților Mediciniști Iași, aduce un plus de informație studenților Universității noastre.

Mulți dintre noi nu cunosc ceea ce se întâmplă cu adevărat într-un spital și poate pas cu pas, informație cu informație, vom ajunge generația care va schimba sau eficientiza sistemul medical românesc.

Aceasta este scopul pentru care aducem în fața studenților un doctor care să împărtășească experiența, iar studenții să aibă ocazia să pună întrebări al căror răspuns îl pot afla în acest context.

 

 

18:00 – 20:00 Balul Ierniibalul-iernii

 

Acesta este un eveniment caritabil, ce urmărește strângerea de fonduri pentru copilașii din Centrul de plasament Bogdănești. Vor avea loc manifestări artistice ale corului, trupelor de dans și ale teatrului, iar copilașii vor urca și ei pe scenă pentru a ne prezenta un mic moment artistic.

 

 

 

Vineri, 9 decembrie 2016

afis-bls

9:30 WS BASIC LIFE SUPPORT

 

 

 

11.00 – 13.00 WS de Licenţă: „Provocări, Întrebări şi Rezolvări”teza-de-licenta 

 

 

Workshop interactiv despre redactarea lucrării de licenţă.

 

 

 

 

 

 

11:30-13:30 Conferinţa “Sunt medicinist: Cum fac față stresului?”sunt-medicinist-cum-fac-fata-stresului

 

Ce o să abordeze: Cum mă comport în legătură cu stresul? Cum gândesc în legătură cu stresul? Ce spun ai mei în legătură cu stresul? Cum îmi reprezint stresul? Cine sunt eu în afară de stres?

 

 

 

 

13:00 – 15:00 Training Despre Drepturile Omului human-right-training

 

În cariera noastră de viitori medici, vom fi în primul rând oameni şi vrem să arătăm tuturor importanţa respectării drepturilor omului. Vom învăța să ne protejăm drepturile și să combatem încălcarea acestora.

 

 

 

 

 

13:00 – 15:00 Conferinţa Smile X smile-x

 

Mulţi studenţi îşi pun încă întrebarea “ce voi face atunci când termin facultatea?”. Întrucât din anul I şi până la alegerea unei specializări studenţii se confruntă cu această problemă, domnul doctor Stana Bogdan le vine în ajutor celor ce încearcă să descopere dacă li se potriveşte pediatria sau nu. “Tips and tricks” din partea unui medic foarte îndrăgit de către studenţi.

 

 

17:30 – 19:30 Conferința “Prevenția și depistarea precoce a bolilor infecțioase cu transmitere sexuală”preventia-si-depistarea-precoce-a-bolilor-infectioase-cu-transmitere-sexuala

Infecțiile cu transmitere sexuală afecteaza din ce în ce mai mult omenirea, unele având repercursiuni ireversibile asupra organismului. Aproape 2 din 10 tineri cred ca o persoană nu este infectată cu boli cu transmitere sexuală, dacă nu prezintă niciun simptom vizibil, iar 1 din 3 tineri nu au știut ce să declare în acest sens și nu au avut nici o opinie (despre infecțiile cu transmitere sexuală și HIV/SIDA).

Împreună cu doamna asist. univ dr. Porumb-Andrese Elena, medic specialist dermato-venerologie, vom discuta despre principalele afecțiuni de acest tip cât și despre educarea populației pentru a apela la serviciile medicale de control ale BTS.

 

 

 

Sâmbătă, 10 decembrie 2016

 

10:00 Flashmob Ziua internațională a drepturilor omuluiziua-internationala-a-drepturilor-omului

Ştim cu toţii că în ultimul timp Pacea Mondială a fost perturbată, astfel încât avem un motiv în plus pentru a face o mobilizare eficientă! Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a împărți zâmbete și gânduri bune, în pași de dans.

 

 

 

 

11.00 WS „Tehnici de bază în chirurgia oftalmologică”oftalmologie

Workshopul va începe cu o scurtă introducere referitoare la abilităţile de bază necesare operaţiilor sub ghidaj microscopic, urmată de prezentarea inciziilor şi suturilor folosite în chirurgia oftalmologică. Studenţii vor avea oportunitatea de a practica inciziile, nodurile şi suturile pe material didactic de origine animală pentru a-şi testa abilităţile în acest domeniu şi pentru a descoperi această arie chirurgicală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *