SCORP - Departamentul Drepturile Omului, Refugiaţi şi Pace

Comitetul Permanent pentru Drepturile Omului și Pace (Standing Committee on Human Rights and Peace) cuprinde studenții, care se străduiesc să creeze o lume cu oportunități egale pentru toți, care cred în solidaritate interculturală și internațională. Credem în responsabilitatea și capacitatea tuturor de a contribui la consolidarea acestei lumi, deoarece drepturile omului pot exista doar când toți oamenii pot beneficia de ele.

SCORP
PROIECTE

Misiunea SCORP este de a motiva studenții la medicină și de a crea un cadru organizat pentru cei care vor să promoveze activ și să protejeze drepturile omului și pacea, de a își iniția membrii în diferite forme de acțiune umanitară prin capacity building, proiecte cu oportunități în domeniu și cooperare cu organizații externe.

CU DRAG BUNICILOR

”Cu drag, bunicilor” este un proiect al cărui scop este de a-i scoate din cotidianul
monoton pe bătrânii aflați în caminele specializate îngrijirii persoanelor în vârstă. Studenții mediciniști îi vizitează în mod regulat și desfășoară diverse activităț i sociale împreună cu ei.

Orphanage Initiative Romania (OIR)

Orphanage Initiative Romania este un proiect ce urmărește să îmbunătățească dezvoltarea copiilor instituționalizați și să faciliteze integrarea acestora în cadrul social și educațional. Folosind mijloace și activități non-formale și petrecând timp cu copiii instituționalizați, urmărim să îmbunătățim abilitățile lor sociale, să îi învățăm lucruri noi și să le menținem active curiozitatea și dorința de a învăța.

cercul de bioetica

Scopul proiectului este de a antrena voluntarii în descoperirea și aprofundarea eticii medicale prin organizarea unor evenimente de tipul vizionare de film și discuții; conferințe sau training-uri și workshop-uri

balul iernii

Acest proiect se desfășoară în luna decembrie și constă în organizarea unui bal caritabil cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din Centrul de Plasament din Bogdănești. Copiii din orfelinatul din Bogdănești oferă un spectacol de muzică și dansuri populare și moderne, iar cu bani strânși au fost achiziționate jucării și dulciuri pentru copii, care apoi le-au fost dăruite de Crăciun.

violenta din umbra

Violența din umbră este un proiect ce se orientează spre vârste fragede și totodată predispuse însușirii unor valori mai puțin formatoare, ca urmare a violenței domestice. Urmărind un impact profund asupra copiilor și o evoluție promițătoare din punct de vedere social și familial al generațiilor următoare, aceste noi inițiative a studentului medicinist își propunee abordarea subiectului nu numai într-o perspectivă medicală, psihologică, cât și dintr-un punct de vedere legislativ.

lets get to know the human rights

Proiectul are ca scop informarea atât a populaţiei, cât şi a voluntarilor implicaţi activ asupra Drepturilor Omului, respectarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale acestuia, fără deosebire de rasă, sex, limbă sau religie.

Director SCORP

Raluca-Corina Oprea

0730 787 323