SCORA - Departamentul de Sănătate Sexuală și Reproductivă, inclusiv HIV/SIDA

Acest comitet permanent a fost format ca o necesitate pornită de la creșterea numărului de persoane seropozitive și din dorința studenților la medicină de a participa la programe de prevenire a infecției cu HIV sau alte infecții cu transmitere sexuală.

SCORA
PROIECTE

În cadrul acestui departament, SSMI derulează campanii de informare şi educare a tinerilor şi a persoanelor din mediul rural cu privire la BTS, dar şi campanii de prevenire a discriminărilor persoanelor seropozitive. O dată importantă în agendă noastră este 1 decembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA, în fiecare an organizând acţiuni deosebite cu acest prilej.

scora x-change

SCORA X-Change  este un schimb de experienta international adresat studentilor medicinisti de pretutindeni, promovand activitati pe teme precum identitatea sexuala, sanatatea reproductiva si materna si violenta de gen. Programul include traininguri, seminarii si conferinte, practica in clinici medicale specializate, dar si alte actiuni in regim de voluntariat.

sarcina la adolescente

Acest proiect constă în informarea adolescentelor cu privire la o viaţă sexuală sănătoasă, la metodele contraceptive existente, dar şi ce înseamnă cu adevarat o sarcină. Scopul proiectului este acela de a scădea numărul adolescentelor care rămân însărcinate, fapt datorat creşterii libertăţii sexuale, estimându-se că 10% dintre acestea rămân gravide anual, iar 13% suferă un avort spontan, restul dintre ele apelând la avortul provocat.

Prima ora de ginecologie

Este un proiect dedicat adolescentelor, care își propune informarea acestora cu privire la anatomia aparatului genital feminin, funcțiile și bolile acestuia. 

Ramai negativ

Ramai Negativ este un proiect din cadrul Departamentului pentru Sanatatea Sexuala si a Reproducerii (SCORA) si are ca scop cresterea gradului de constientizare si informare cu privire la sexualitate, reproducere si boli cu transmitere sexuala.

world aids day

World Aids Day (Ziua internațională Anti-Sida) sărbătorită pe data de 1 decembrie în mai mult de 140 de tari are ca scop atragerea atenției asupra problemelor cauzate de HIV/Sida.

breast cancer awareness

Proiectul are ca scop conștientizarea și creșterea gradului de cunoștințe atât a studenților mediciniști cât și a publicului larg, promovarea prevenției și detectarea precoce a cancerului de sân.

mr. & mrs. breasttestis

Proiectul are ca scop conștientizarea și creșterea gradului de cunoștințe atât a studenților mediciniști cât și a publicului larg, promovarea prevenției și detectarea precoce a neoplaziilor organelor de reproducere (sâni, col uterin, testicule și prostată).

Director SCORA

Ecaterina Gramaticu

0729 840 280

ecaterina.gramaticu@gmail.com