Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH)

SCOPH - Departamentul de Sănătate Publică

Departamentului de Sănătate Publică promovează un stil de viață sănătos din punct de vedere fizic, psihic și social  în rândul populației generale prin campanii de informare și prevenție, și eliminarea unor obiceiuri cu potențial nociv din viață cotidiană (fumat, consum de alcool, consum de droguri etc).

SCOPH
PROIECTE

Prin proiectele SCOPH studentul medicinist se poate familiariza cu abilități care îi vor fi extrem de utile în profesia sa: să fie responsabil și implicat în viață comunității, să poată explica într-un limbaj obișnuit probleme medicale complexe pacienților cu diferite posibilități de înțelegere, să fie credibil în promovarea unui stil de viață sănătos.

doneaza sange, fii erou!

“Doneaza sange! Fii erou!” este un proiect national ce isi propune sa combata deficitul de sange din unitatile spitalicesti din Romania.

Micii sanitari

“Micii Sanitari” urmărește promovarea diferitelor teme de educație pentru sănătate unui număr cât mai mare de copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani de la nivel local și național. 

Tobacco Campaign

Proiect de testare şi informare a fumătorilor activi şi pasivi cu privire la riscurile consumului de tutun asupra sănătăţii lor şi a celor din jur. 

Ziua Mondială a Antibioticelor

Proiect desfăşurat în cadrul Zilelor U.M.F. Iași, prin care se realizează informarea publicului larg asupra riscurilor utilizării antibioticelor fără un consult medical.

Ziua mondială a rinichiului

Desfășurată alături de secția de Nefrologie din cadrul Spitalului “C.I.Parhon” Iași , în cadrul căreia voluntarii împart pliante cu informațiile necesare populației generale privind prevenţia afecţiunilor nefrologice.

Ziua mondiala a diabetului

Proiect de conştientizare a pericolului bolilor de nutriţie şi a metodelor de prevenţie ale acestora, desfăşurată în mai multe locaţii populate ale oraşului (beneficiari peste 5000 de persoane), cu ocazia Zilei Mondiale a Diabeticului, în colaborare cu Centrul Clinic Judeţean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Lift your skirt! Save a life!

Ideea principală a proiectului “Lift your skirt, save yor life!” este sugestivă chiar prin titlul său. Într-o nota amuzantă, doamnele și domnișoarele sunt încurajate să renunțe la inhibiții în fața medicului ginecolog și, în doar câteva minute, prin testul Papanicolau, să contribuie activ la prevenția cancerului de col uterin și la îmbunătățirea propriei stări de sănătate.

Road safety

Scopul proiectului “Road Safety” este de a aduce la cunoștința populației generale atât informații despre incidența crescută a accidentelor rutiere cauzate de neatenția pietonilor și a șoferilor, a vitezei ridicate și a alcoolului, cat și despre nevoia respectării regulilor de circulație si cunoașterii acordării primului ajutor.

5 minute pentru sanatate

Studenții implicați calculează indice de masă corporală, iau tensiuni, oferă fructe și sfaturi individualizate pe durata celor 4 zile de proiect.

teddy bear hospital

Proiectul fost creat pentru copiii de grădiniță, cu vârste cuprinse între trei și șapte ani, în scopul de a-i familiariza pe aceștia cu ceea ce presupune actul medical, astfel încât vizita la medic să nu le mai inspire teamă. 

doneaza par copilasilor

În cadrul proiectului DPC ne propunem confecționarea perucilor din păr natural, pentru a le oferi apoi copiilor bolnavi din România, care și-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului.

Mental health

Proiect realizat în cadrul SSMI, cu tema ”Demnitate în Domeniul Sănătății Mintale” ce cuprinde conferințe pentru informarea studenților despre pacienții ce suferă boli psihiatrice.

Smile x

Smile-X este un proiect dedicat copiilor spitalizati. Voluntarii deghizati in clowni incearca sa aduca celor mici un zambet pe buze si bucurie in suflete!

promenada inimilor

Acţiune realizată în parteneriat cu Fundația Română a Inimii şi Clubul Rotary din Iaşi, cu scopul de a combate şi a preveni bolile cardio-vasculare prin mişcare şi un stil de viaţă sănătos, prilej cu care zeci de persoane iau startul anual în Parcul Copou, pentru a promova sloganul “Aleargă pentru sănătatea ta!”.

Director SCOPH

Miruna Ioana Ungureanu

0755 920 419

miruna0618@gmail.com