Departamentul de Schimb Profesional și Departamentul de Schimb pe Cercetare (SCOPE/SCORE)​

Aceste departamente oferă șansa studenților la medicină în fiecare an de a participa într-un schimb de experiență. Aceste schimburi de experiență pot fi de două tipuri:

 1. Practică în clinică: studenților li se atribuie un mentor care comunică fluent în limba engleză și timp de o lună, 6-8 ore pe zi, urmăresc operații, merg la vizite, fac examinări ale pacienților și în general urmăresc medicul în toată activitatea sa. 
 2. Practică în cercetare: studentului i se atribuie și în acest caz un mentor și îl urmează timp de o lună în cadrul proiectului de cercetare în care acesta este implicat. Pentru student acest schimb de experiență îi oferă de multe ori pentru prima oară ocazia de a lucra într-o echipă de cercetători, de a se familiariza cu metodologia cercetării și de a observa și practica diverse tehnici de laborator. 

SCOPE/SCORE

SELECTIE

Selecția studenților universității noastre se face de obicei în perioada noiembrie – decembrie a fiecărui an universitar, în funcție de mai multe criterii:

 • Notele din anii precedenți
 • Nivelul de limbă engleză
 • Activitatea de voluntariat a acestora în cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași
 • Activitatea de cercetare și publicațiile naționale și internaționale
 • Participarea acestora la congrese medicale naționale sau internaționale

În cadrul acitivităților din cadrul SSMI, punem accentul pe activitatea ca persoană de contact pentru studenții care vin la noi de-a lungul anului. Atribuțiunile unei persoane de contact includ (toate sunt opționale și depind de preferințele studentului):

 

 • Preluarea studentului de la aeroport/ gară/ stație de autobuz,
 • Însoțirea studentului în prima zi de practică în departamentul în care își va desfășura activitatea timp de o lună,
 • Dezvăluirea, ca ambasador al țării și universității noastre, a culturii românești prin vizite la diverse muzee, monumente, baruri, restaurante cu specific local, petreceri, etc.,
 • Asigurarea că certificatul este semnat la finalul lunii de mentorul studentului venit în exchange.

Pentru mai multe informații legate de experiențele studenților care au fost plecați în astfel de schimburi în trecut, urmăriți pagina de facebook și site-ul SSMI.

Director SCOPE

Andreea-Iustina Budurcă

0749 514 524

budurcaandreea@yahoo.com

Director SCORE

Miruna Moișanu-Costinescu

0756 644 242