SCOME - Departamentul de Educație Medicală

Departamentul de Educație Medicală (SCOME) tratează aspecte ale procesului educațional al studentului medicinist urmărind o perpetuă perfecționare a circulației informației și a inovațiilor pedagogice în vederea alinierii calității actului medical la cele mai exigente standarde ale momentului la nivel mondial.

Dezvoltarea abilităților și a cunoștințelor studenților din domeniul medical

Susținerea politicilor de sănătate ca fiind vocea studenților la medicină

Promovarea și educarea sănătății în cadrul societății noastre

SCOME
PROIECTE

Proictele SCOME au ca obiective însușirea de către studentul medicinist a cât mai multor informații dar și abilități practice care să îi faciliteze, ca viitor medic, o dezvoltare profesională și personală optimă. În același timp, aceste proiecte conțin și unele activități țintite spre îmbunătățirea directă a educației medicale a populației generale, activități realizate în colaborare cu celelalte departamente

Play Video

congressis

Departamentul de Educație Medicală coordonează și supervizează activitatea congresului medical cu participare internationala – CONGRESSIS,  care pe lângă conținutul științific pe care-l distribuie studenților mediciniști le oferă acestora posibilitatea de a-și prezenta și rezultatele cercetărilor lor.

Viitorii studenții ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași pot face o primă verificare a cunoștințelor acumulate participând la simularea examenului de Admitere.

Simularea examenului de rezidentiat

Stundenții de anul VI ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași pot face o primă verificare a cunoștințelor acumulate participând la simularea examenului de Rezidențiat.

TRANSMED

Transmed este un program de schimburi interuniversitare. Acesta oferă posibilitatea de a petrece o săptămână de studiu într-un alt centru universitar de medicină din România sau Republica Moldova. Astfel studenții vor cunoaște un alt cadru de studiu, iar acolo vor fi așteptați de către alți studenți mediciniști gata mereu pentru a îi îndruma și pregătiți cu un program social excepțional.

Zilele educatiei medicale

Este un proiect care își propune orientarea pe plan profesional a studenților prin intermediul unor evenimente cu caracter științific. Pe parcursul unei săptămâni, se vor organiza numeroase conferințe și workshop-uri cu teme medicale, training-uri de public speaking și time management și sesiuni de comunicări științifice.

Workshops

Un alt instrument foarte important la care apelăm în procesul de perfecţionare continuă a educaţiei primite este reprezentat de workshopuri. Acestea sunt organizate pe diferite tematici: medicină de urgenţă, chirurgie, anestezie şi terapie intensivă, limbajul semnelor etc. 

targul de oase si carti

Una din competentele pe care medicul trebuie sa le detina este aceea de a comunica eficient cu persoanele ingrijite. Cea mai dificila comunicare s-a dovedit a fi cea cu persoanele cu deficiente de auz si vorbire, motiv pentru care proiectul de fata isi propune sa ofere instruire specifica pentru dobandirea acestor competente.

medquiz

MEDQUIZ este un concurs de logică și cunoștințe medicale, după modelul Pub Quiz ce constă în 50 de întrebări cu răspuns scurt. Primele 3 echipe câștigătoare vor fi premiate. 

tutore pentru noua generatie

Proiectul  s-a născut din necesitatea reală a studenţilor de a fi susținuți și îndrumați în primii lor pași în mediul universitar. În cadrul proiectului, studenții din anii mai mari vin în susținerea colegilor lor mai tineri, studenți în anul I la Facultatea de Medicină, cu scopul de a le facilita integrarea armonioasă în mediul academic.

mordor

Cercul de dezbateri MORDOR – “Medical Oratory Rhetoric and Debate Organization” își propune să antreneze studenții la dezbateri academice pe subiecte medicale.

conferinta de orientare profesionala

Acțiunea constă în prezentarea specialităţilor medicale din prisma medicilor rezidenţi, pentru ca studenţii să îşi poată forma o viziune mai bună şi corectă asupra viitorului lor.

Galerie

The best way to experience our wide collection of sweets is to visit the store. Follow the aromas and choose the most enticing sweets to satisfy your palate.

Director SCOME

Alexandra Rusu

0748 958 626

alexa.rusu96@gmail.com